vrijdag 21 februari 2014

Lekker vegetarisch recept voor de vrijdag 2

Voor de tweede keer inspiratie voor wie wel eens een nieuw vegetarisch recept wil proberen.
Nog even terugkomend op het recept voor de oosterse curry, mocht je niet alles in huis hebben of sommige dingen gewoon te duur vinden dan kun je ze natuurlijk makkelijk vervangen.
Bijvoorbeeld:
recept              vervangen door
verse gember     gedroogde gember
bosui                 gewone ui/handje dun gesneden prei
verse kruiden    gedroogde kruiden
cahewnoten       andere noten bijv. pinda's

De spitskool is echt een lekkere goedkope basis en ook nog heel gezond. En verder scheelt het naast de diervriendelijkheid natuurlijk enorm in de kosten dat in dit gerecht geen vlees hoeft. 

Voor deze week heb ik een recept (niet zelf verzonnen hoor, ook weer gekregen) voor gebakken noedels met groenten, tofu en pinda's:
De boodschappen voor 4 personen:
1 rode peper
5 cm verse gember
2 aubergine's
2 rode paprika's
500 gr alpro tofu naturel ( of een ander merk)
2 el soja saus
400 gram noedels
100 gram pinda's
4 el zonnebloemolie
2 el honing
peper en zout naar smaak 

Zet water op voor de noedels. 
Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukjes. Was de paprika             (verwijder de zaadlijsten) en de aubergine en snijd ze in blokjes. Snijd de tofu in blokjes en hak de pinda's grof.

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok/ hapjespan en bak de tofu met de helft van de rode peper, de helft van de gember, de helft van de sojasaus en de honing 2 minuten. 
Niet schrikken als het er even heel kleverig uit gaat zien, het komt goed ! door de honing wordt de tofu lekker knapperig. 
Haal uit de pan en bewaar apart.

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde pan en bak de aubergine, paprika, overige sojasaus, rode peper en gember 10 minuten. Voeg een scheutje water bij als het te droog wordt.  
Kook ondertussen de noedels in 5 minuten gaar met de deksel op de pan. Giet na 5 minuten af.
Schep de tofu en pinda's bij de groenten en roerbak 1 minuut.

Verdeel de noedels over de borden en schep de groenten erover.
Eet smakelijk !
ik ben toch zo benieuwd of iemand dit gaat proberen en wat jullie ervan vinden, laat je een berichtje achter ?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten