vrijdag 28 februari 2014

Lekker VISgerecht voor de vrijdag 3

Ik hoop dat er ook visliefhebbers tussen zitten :-)
Zo af en toe koop ik een zak diepvrieskabeljauw bij de Lidl, ik heb toch zo'n lekker recept !

De boodschappen voor 4 personen:
sojasaus 2 el
visfilet (wit) kan kabeljauw zijn maar ook koolvis is prima ( ik lust zelf geen panga maar voor wie dat wel lust kan dat natuurlijk ook.) 400 gram
bosui 6 stuks
1 rode peper
2 gele paprika's
8 takjes koriander ( of de gedroogde versie 2 tl)
1 ei
360 gram noedels
2 paksoi struikjes
4 el zonnebloemolie
4 el bloem ( voor wie glutenvrij is, maismeel )
peper en zout naar smaak ( niet teveel de sojasaus is ook al zout)

Verwarm de over op 160graden
zet een pan water op voor de noedels, kook de noedels in 5 minuten gaar, giet daarna af en laat afgedekt nagaren.

verhit een eetlepel zonnebloem olie in een hapjespan en bak de visfilet 2 minuten aan beide kanten. haal de vis uit de pan en prak met een vork in kleine stukjes.
Snijd de bosui in ringetjes, was de rode peper en paprika's. Verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn en de paprika in reepjes. Spoel de koriander af en hak fijn. Trek de bladeren van de paksoi, was grondig en snijd in repen.

Meng de geprakte visfilet met de helft van de bosui, de helft van de peper, de helft van de koriander, het ei, de bloem, de helft van de sojasaus, wat peper en zout. Maak kleine balletjes van het mengsel en druk deze plat tot kleine koekjes.
Verhit 1 eetlepel in de hapjespan en bak de viskoekjes in 3 minuten aan beide kanten, houd de viskoekjes daarna warm in de voorverwarmde oven.

Verhit de overige olie in de hapjespan, bak de rode peper 1 minuut. Voeg de gele paprika toe en bak 2 minuten. Voeg daana de paksoi toe en bak 2 minuten op hoog vuur. Zet het vuur laag en roer de noedels en de overige sojasaus door de groenten.

Verdeel de noedels met de groenten over de borden. Serveer de viskoekjes ernaast en garneer met de resterende koriander.

Ik ben zelf helemaal weg van dit gerecht, makkelijk en superlekker. Wat vinden jullie ervan ?

Niet alleen lekker maar ook goed tegen een verkoudheid, in paprika zit veel vitamine c, goed voor je weerstand en de opname van ijzer. Daarnaast is het beetje pittige van de verse peper ook erg goed tegen een verstopte neus ;-)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten