vrijdag 12 januari 2018

Lekker vegetarisch recept voor de vrijdag (4)


Op het menu van afgelopen week stond de "Gevulde zoete aardappel" niet alleen vegetarisch maar zelfs veganistisch !
Het was zo ontzettend lekker en heel makkelijk ...

Voor 2 personen heb je nodig:
2 zoete aardappelen
Vulling zoete aardappelen
2 uien
2 tenen knoflook
snuf chilipoeder
snuf gemalen komijn
250gram gekookte zwarte bonen
limoen of citroensap
2 lente uitjes

Ingrediënten avocadoroom

koriander ( vers of gedroogd naar smaak)
teentje knoflook
1 rijpe avocado
citroen of limoensap naar smaak

zout en peper naar smaak

De oven voorverwarmen op 200 graden en bakpapier op de bakplaat leggen
de zoete aardappels wassen en een paar keer met een vork inprikken, in ongeveer 60 minuten in de oven laten garen. de tijd hangt ook een beetje van het formaat zoete aardappel af, je kunt erin prikken om de gaarte te checken.
Na het garen 10 min. laten rusten in de oven.

De koriander en de knoflook fijn malen/ snijden. De andere ingrediënten toevoegen en tot een min of meer gladde room roeren/ malen

Vulling zoete aardappelen bereiden:
olie in een koekepan verhitten, de uit en knoflook bakken tot ze zacht zijn. Dan de chilipoeder, komijn en zwarte bonen toevoegen en nog 2 minuten doorbakken. voeg dan de peper, zout, limoensap en evt de gesneden lenteuitjes toe ( ik vind het lekker als die even meegebakken zijn. je kunt ze ook rauw over het gerecht verdelen voor het opdienen) bak  en roer heel even door.

Snijd elke aardappel in de lengte door, haal de binnenkant een beetje los met een vork en bestrooi met wat zout en peper. schep dan om de beurt de avocadoroom en de vulling op de zoete aardappel. Garneer met een snufje chilipoeder, komijn en zout en peper en serveer het gerecht dan gelijk.

Eet smakelijk !
Ik ben benieuwd of jullie het net zo lekker vinden als wij !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten