Twee blogs om regelmatig bij te gaan houden, hoe ga ik dat doen als ik al zo'n moeite heb om voor dit ene blog wekelijks een stukje te schrijven ?
Eerst maar eens het plan voor het andere blog, ik wil graag een blog bij gaan houden over de zorg voor mijn moeder die in een verpleeghuis zit.
Over mantelzorg met liefde naast een fulltime baan.
De afgelopen twee jaar ben ik heel druk geweest met wennen aan de nieuwe situatie en zorgen voor mijn moeder, haar financiële medische en juridische zaken regelen, haar huis verkoop klaar maken en verkopen.
En daarvoor was er natuurlijk het bijhouden van ons eigen huis en dat van mijn moeder, planten stoppen niet met groeien en onkruid al helemaal niet en stof valt ook gewoon in een huis wat niet bewoont wordt. En dat allemaal naast een fulltime baan en ook nog enigszins een sociaal leven.
Ik was moe heel moe, lichamelijk en geestelijk tel daarbij nog wat eigen relationele problemen op en dan heb je ongeveer de afgelopen twee jaar in beeld.
Er was weinig ruimte in mijn hoofd om gezellig te bloggen, terwijl de verhalen zich in mijn hoofd opstapelen.
Nu schrijf ik het maar op voor mezelf om een start te maken met mijn plannen. Er komt dus een blog over mantelzorg voor mijn lieve moeder en hoe dat werkt naast een baan. Een aantal zaken die ik aan bod wil laten komen :
- Welke ruimte biedt een werkgever daarvoor, wat vinden we eigenlijk van de rol van een werkgever in zo'n situatie ?
- Van de burger wordt allemaal verwacht dat we mantelzorgen en gelukkig doen de meeste mensen dat vol liefde en heel graag.
- Maar de kruik gaat te water tot hij barst, naast een baan en huishouden is het allemaal best pittig. Wat als je zo oververmoeid raakt dat niks meer lukt ?
- Waarom is er wel ouderschapsverlof en geen mantelzorg verlof ?
- Hoe gaat uitgerekend de werkgever die gaat over werknemersregelingen hier eigenlijk mee om ?
Binnenkort zal ik op dit blog de verwijzing naar mijn tweede blog plaatsen voor wie belangstelling heeft.
En dan nu een lekker receptje voor de herfst, leuk om te maken in het weekend en over zes weken te proeven :-)
Koffielikeur !
ingrediënten:
1 liter jonge jenever
8 zakjes vanillesuiker
500 gram bruine kandij
160 koffiebonen
Doe alle ingrediënten in een glazen fles en zet die op een donkere plek. Laat het mengsel minstens zes weken staan en schud ongeveer 1 keer per week voorzichtig de fles om. De koffiebonen en de kandij lossen vanzelf op.
Na zes weken is de likeur klaar maar hoe langer hij staat hoe lekkerder ( zachter) hij wordt. Heerlijk bij de koffie na het eten bijvoorbeeld.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten